Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dekupázs fára képes leírás - A decoupage technika ismertetése .tlap.hu
részletek »

Dekupázs fára - A decoupage technika ismertetése .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: decoupage.tlap.hu » Dekupázs fára
Keresés
Találatok száma - 6 db
Dekupázsolt fadoboz

Dekupázsolt fadoboz

A szalvétából vágjuk ki egyenként a motívumokat, majd válasszuk le a legfelső, mintás papírréteget. Kenjük be a doboz tetejét dekupázsragasztóval, majd óvatosan simítsuk rá a motívumokat. Ecsettel kenjük át a mintákat még egyszer dekupázsragasztóval, majd az ujjunkkal finoman - hogy szét ne szakítsuk a még nedves szalvétaréteget - simítsuk el a gyűrődéseket, egyenletlenségeket. Hagyjuk megszáradni a felületet, majd a doboz oldalán is végezzük el a fenti műveleteket. Az egyes felületeket száradás után még egyszer kenjük át dekupázsragasztóval, esetleg színtelen lakkal.

Fa tálca

Fa tálca

A tálca külső és belső oldalát fessük le a fehér és a világos sárga festék keverékével. ( A tálca alját, a szalvéta alatt, csak akkor kell megfesteni, ha a szalvéta mintája ezt igényli, általában elég a natúr fa alap.) A tálca éleit a sötétzöld festékkel hangsúlyozzuk. Hagyjuk megszáradni.

Húsvéti dekupázs

Húsvéti dekupázs

Dekupázs-technikával díszíthetünk Húsvétkor igazi tojást is, de jóval egyszerűbb fára, dekorgumira vagy hungarocellre ragasztani. A képen látható tojásdíszek hungarocellre készültek.Vágjuk ki a szalvétából a felragasztani kívánt mintát. Húzzuk le a szalvéta legfelső rétegét, csak ezt fogjuk használni.A dekupázsragasztóval kenjük le a hungarocellt akkora területen, mint a minta, majd simítsuk rá.

Judit Kreatív Decoupage

Judit Kreatív Decoupage

Minden, ami kreatív hobbi és kézműves alkotás Azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy alkotásaimat ezentúl ne csak szűk családi és baráti körömmel, valamint Facebook oldalamon lévő ismerőseimmel, hanem tágabb körben oszthassam meg. Ki-ki ötleteket meríthet alkotásaimból ajándékozáshoz, lakásdíszítéshez és saját maga is készíthet hasonló tárgyakat vagy akár tőlem is megrendelheti azokat. Judit Kreatív: decoupage | textil | szalvéta technika | repesztés | festés | textil keményítés | textil szobrászat | gobelin

Levendulás kép

Levendulás kép

A levendulás dekupázs falikép alapfokú dekupázs jártassággal is elkészíthető. A levendulás szalvéta, a lila szín árnyalatai és kevés szárított levendula gondoskodnak a tökéletes összhatásról.. Kellékek Alapanyagok: 1 db 12×12 cm-es - sarkaiban 1-1 lyukkal ellátott - falap, levendulás szalvéta, szalvétához színben passzoló vékony zsinór (alternatíva: ragasztható akasztó), alapozó festék, lila pecsételő párna, néhány szál szárított levendula, vékony lila szalag Eszközök: ecset, olló, dekupázs ragasztó és lakk egyben, esetleg sniccer, átlátszó ragasztó, ragasztópisztoly, fogpiszkáló

Őszi dekupázs dobozka

Őszi dekupázs dobozka

Gyerekeknek szereztem nemrég két kis fa dobozkát. A szalvétát együtt választottam velük. Bálint sok játék dobozt teleszalvétázott, így gondoltam nem lesz nehéz közösen elkészíteni a kincsesládikákat. Az első lépéseknél még segítettek kicsit, majd úgy döntöttek fontosabb dolguk is akad, mint holmi szalvéta fecniket ragasszanak. KisBencéé készült el véglegesen.

Tuti menü