Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dekupázs üvegre, porcelánra, cserépre képes leírás - A decoupage technika ismertetése .tlap.hu
részletek »

Dekupázs üvegre, porcelánra, cserépre - A decoupage technika ismertetése .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: decoupage.tlap.hu » Dekupázs üvegre, porcelánra, cserépre
Keresés
Találatok száma - 5 db
Dekupázs porcelánra

Dekupázs porcelánra

Szintén ugyanaz az eljárás, mint a hagyományos szalvétatechnikánál, de ebben az esetben egy speciális, ezekhez a felületekhez gyártott ragasztólakkot használunk. A porcelánra, üvegre készült mintákat tartósabbá tehetjük, ha sütőben 130 ̊C-on, 15-20 percig kiégetjük. A szalvétatechnikával készült tárgyak mosogatógépben nem moshatóak!

Kúpos cserép díszítése

Kúpos cserép díszítése

Tanulmányi kirándulás, vagy csak tengerparti punnyadás, mindegy is - gyorsan telt el az utóbbi két hét. Kis ideig más értelmet nyertek a szavak, az azúrkék időjárásjelentett, míg a szépia úszott. Egy tény: a calamari finom - ha már nem mozog. ....maradjunk továbbra is a tengeres hangulatnál. Most a Decomania tengeres papírjából dolgoztam, sokan ezt görögös papírnak nevezik, erről van szó: Egy világos kúpos cserépre felragasztottam a papír körbetépett elemeit, a kaput, az ablakokat és a napórát. Most nem az egész részre osztottam el ezeket, fent nagyobb helyet hagytam, mert egy másféle tetőszerkezetet szerettem volna készíteni mint az előző tegolánál

Levendulás üveg

Levendulás üveg

Ez az üveg mindenféle tervezés és előkészületek nélkül készült. Egy kedves ismerősömnek volt születésnapja a közelmúltban. Már régóta valami jó ajándék ötlet után kutattam, mikor Limara pékségében megláttam a levendula szirup elkészítésének leírását. Mivel az ismerősöm kedvence a levendula, egyből tudtam, hogy lesz a megfelelő, saját kezűleg készített ajándék. Meg is főztem a szirupot és miközben hűlt, döbbentem rá, hogy ok, de mibe fogom beletenni? Egy pillepalackban mégsem adhatom át. Így feltúrtam a 'majd jó lesz még valamire...' üvegeimet és megtaláltam ezt az ex. vodkás palackot, aminek tartalmát még anno az aszaltszilva likörhöz használtam. Szalvétáim között is találtam levendulásat, festékeim, ragasztóm, lakkom mindig van a dobozban, így mondhatni minden megvolt az üveg dekorálásához.

Tavaszi cserépdísz

Tavaszi cserépdísz

A cserepet tisztítsuk meg a portól,ha kiálló kis agyagdarabkák vannak rajta akkor finom csiszolópapírral csiszoljuk le róla. Válogassunk többféle apró mintás szalvétát, amit használni szeretnénk A szalvétán lévő kis mintákat óvatosan a körmünkkel tépkedjük körül. Persze ollóval is körbevághatjuk, de ha tépkedjük sokkal szebben bele fog majd simulni a háttérbe. A szalvéta felső rétegét vegyük le, ezt fogjuk használni. Tegyük félre a szalvétadarabokat. Vegyük elő a cserepet. Mivel a cserép sötétebb színű, így ha ráragasztanánk a világos szalvétát, akkor az is sötét színű lenne, nem érvényesülne. Ezért a cserepet a pereme aljáig alapozzuk le halványsárga színűre. Tegyük félre száradni.

Üvegtál dekupázs és repesztéses technikával

Üvegtál dekupázs és repesztéses technikával

Nagyon szeretek gyöngyöt fűzni meg apró csecsebecséket készíteni különböző technikákkal. Ha kérésed vagy kérdésed van írj. Kellemes nézelődést! Teljes profil megtekintés Romantikus stílusú lakások csodás kiegészítője lesz ez a csatosüveg. A natur zsinór díszítésen romantikus rózsák vannak dekupázs technikával. Használhatod olajos, vagy ecetes üvegnek, esetleg likőrösnek is. Ha kiürül, nagyon handulatos gyertya tartót csinálhatsz belőle. Kimoshatod, de ne áztasd!

Tuti menü