Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti ötletek képes leírás - A decoupage technika ismertetése .tlap.hu
részletek »

Húsvéti ötletek - A decoupage technika ismertetése .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: decoupage.tlap.hu » Húsvéti ötletek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dekupázsolt tojás

Dekupázsolt tojás

hungarocell tojások / kifújt tojások apró mintás húsvéti szalvéta tempera vagy akrilfesték Szükséges eszközök: olló ecset dekupázs ragasztó Vágjuk ki a szalvétából a felragasztani kívánt mintát. Húzzuk le a szalvéta legfelső rétegét, csak ezt fogjuk használni. A dekupázsragasztóval kenjük le a hungarocellt / tojást akkora területen, mint a minta, majd simítsuk rá. A végén lakkozzuk le.

Húsvéti tojás 3.

Húsvéti tojás 3.

Pár éve, mióta kipróbáltam a dekupázst, mint tojásdíszítési technikát, ki szoktam fújni: a belsejét megesszük, a héját pedig feldíszítjük. - üvegmatrica festékkel (ebből rengeteg van, mert Timi nagyon sokszor kapott ajándékba) hurkapálcára felhúzom, a festékcsíkokat rányomom a tubusból. - szalvétával - kivágom a kis mintákat (virágokat pld) és dekupázs ragasztóval felragasztom a tojás egyik felére. Ha kész, megvárom hogy teljesen megszáradjon, majd a másik felére is felragasztom. Ez legjobban fehér tojáson mutat.

Mindjárt húsvét

Mindjárt húsvét

Van még néhány alkotás a fiókok mélyén, amiket még az idén meg szeretnék mutatni, hogy Húsvétra Te is kapj további kreatív ötleteket. A szalvétával dekupázsolt egyszerű, fehér süteményes papírtányér is nagyobbik lányom keze munkáját dicséri. Mindkettőt minden évben előveszem az összes többi húsvéti dekorációval együtt - legalábbis azokat a kreatív alkotásokat mindenképp, amelyek még nem nyomorodtak meg az évek során:) - és díszítem ezekkel a az ünnepre készülődve a konyhát, a nappalit.

Tyúkanyó és a tojások

Tyúkanyó és a tojások

Dekupázs-technikával díszíthetünk Húsvétkor igazi tojást is, de jóval egyszerűbb fára, dekorgumira vagy hungarocellre ragasztani. A képen látható tojásdíszek hungarocellre készültek. Vágjuk ki a szalvétából a felragasztani kívánt mintát. Húzzuk le a szalvéta legfelső rétegét, csak ezt fogjuk használni. A dekupázsragasztóval kenjük le a hungarocellt akkora területen, mint a minta, majd simítsuk rá.

Tuti menü