Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A decoupage technika ismertetése linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

A decoupage technika ismertetése képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: decoupage.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
A decoupage titkai

A decoupage titkai

A decoupage technika segítségével egy csapásra egyedivé varázsolhatjuk otthonunkat: csak olló, ragasztó, néhány szalvéta és egy cseppnyi kreativitás kérdése az egész, s régi tárgyaink új ruhában tündökölhetnek. A decoupage technika segítségével nemcsak elnyűtt, kopott használati tárgyainkat 'újíthatjuk' meg, hanem csodaszép ajándékokat készítetünk családtagjainknak, barátainknak, szeretteinknek. Különösebb alkalomra sincs szükség, hiszen a Karácsonyi ünnepek hamarabb eljönnek, mint gondolnánk, s ha időben nekilátunk elkészítésüknek, egyedi műveink december első heteiben már réges-rég becsomagolva sorakozhatnak szekrényünk legmélyén...

A dekupázs alapjai

A dekupázs alapjai

Végre egy olyan kézműves hobby, amellyel gyorsan produkálhatunk látványos eredményeket.Nem szükséges hozzá különös kézügyesség és még csak nem is kerül sokba. Ez a különösen izgalmas technika a dekupázs (decoupage). Díszíthetjük ezzel a technikával már meglévő tárgyainkat is.

A papírdíszítés technikái

A papírdíszítés technikái

A könyv tárgyakon mutatja be a dekupázs-technika lépéseit. Megismerhetjük belőle azokat az eszközöket és trükköket, amelyek megkönnyítik a munkát. A kivágott papírdíszek felragasztását kiegészíthetjük egyéb technikákkal (aranyozás, 'szemfényvesztés' ragasztás) is.

Ajándék tárgyak készítése

Ajándék tárgyak készítése

Az oldalon különböző és érdekes tárgyak dekupázzsal történő díszítéséhez kapunk ötleteket. Az egyes tárgyak képe alatt megtaláljuk a leírást és az anyagszükségletet. Ízelítő a kínálatból: cipő, szappan, tolltartó, stb. díszítése

Alapanyagok helyettesítése

Alapanyagok helyettesítése

Ha valaki beleszerelmesedik a dekupázsba, sajnos rá kell jönnie, hogy az alapanyagok, eszközök bizony elég sokba kerülnek a hobbiboltokban. Mit tesz ilyenkor az élelmes kézműves? Helyettesít. Tapétaragasztó. Ez a legtöbb felületre kiválóan megfelel. Egy zacskó, por alakú ragasztó időtlen időkig kitart. Egyszerre egy befőttesüvegnyit keverjünk be úgy, hogy sűrűn folyó állapotú legyen.

Alkotó világ blog

Alkotó világ blog

Ma egy kis dekupázsolt ékszertartó van a porondon. :) Ezt a fa alapanyagú ékszeres dobozkát először akrillal festettem le, majd következett a kivágott szalvétaminták felhelyezése. Mivel ez a dobozka még az első próbálkozásim közé tartozik, nézzétek el nekem az egy-két helyen látszódó kimunkálatlanságot! :)

Antikolt táblaképek

Antikolt táblaképek

Egyedi hűtőmágneseket és antikolt táblaképeket készítünk, amiket többnyire kézműves vásárokban árusítunk. Kínálatunkban szerepelnek magyarországi városok (Budapest, Szeged, Nagykanizsa, Győr, Debrecen stb) feldolgozása régi, századfordulós képeslapokon; mediterrán és provance-i hangulatú konyhai és virág jelenetek, rusztikus ajtófeliratok. Üzleteknek ajánljuk kötelező feliratainkat, nyitva-zárva tábláinkat, nyitva tartásainkat választható dekorral. Hasonló stílusú hűtőmágneseket és poháralátéteket is készítünk, akár küldött minta alapján is. Egyedi elképzeléseket is megvalósítunk. Gyere böngészni az oldalunkon és ha érdekel, az Ahol találkozhatunk menüben keress egy fesztivált és talál kozzunk élőben is :-))

Apró ötletek kreatív hobby webáruház

Apró ötletek kreatív hobby webáruház

Webáruházunkban nem csak vásárolni lehet, hanem videós segítséget is nyújtunk a szalvétatechnika alapjainak elsajátításához. Ezenkívül előre összeállított kezdőcsomagokat is találsz, melyekben minden szükséges kellék benne van, hogy elkészíthesd első alkotásodat a szalvétatechnika segítségével. Ha már belejöttél, rengeteg szalvétából válogathatsz a további alkotások megvalósításához. És persze minden szükséges hozzávalót is megtalálsz nálunk.

Csinosan a szekrényben is

Csinosan a szekrényben is

Csinosan a szekrényben is Reméljük, rendrakás tekintetében, még nem fáradtatok el nagyon ;). Ma egy tőlünk eddig talán szokatlan dolgot hozunk Nektek: dekupázs fogas. Jól hangzik ugye? És minden kislányruha álma teljesül, gyönyörű fogason várhatja a következő pillanatot, mikor rá esik a választás (naponta 3-4x kb.).

Hirdetés
Decoupage-oldal

Decoupage-oldal

Itáliai életünk első évének elején, egy álmos esős délutánon, idegileg némileg ziláltan a többedszeri bérelhető lakások váltogatása után, barkácsboltokban bolyongtam, szükséges lakberendezési tárgyak után kutatva. Az egyik üzletben a Paradicsomot idéző hobbysarokra bukkantam, szebbnél szebb papírokkal, alkotó-eszközökkel, nyersanyagokkal és kimeríthetetlen ötletarzenállal. Döbbenet, szerelem volt első látásra.

Dekupázs -szalvétatechnika

Dekupázs -szalvétatechnika

A dekupázs már nagyon régen tetszett nekem, de ezen a héten végre rászántam magam arra, hogy ki is próbáljam. A szükséges eszközöket - ecset, ragasztó, fa alap, szalvéta, megvettem egy kreatív boltban´. Az eladó ellátott pár tanáccsal, neten is hozzáolvastam kicsit, aztán belevágtam.

Dekupázs 1x1

Dekupázs 1x1

Hogyan kezdjük el? A dekupázs vagy más néven szalvétatechnika olyan dekorációs eljárás, amikor a papír (szalvéta) mintáját használod díszítésre. Szinte minden anyagot lehet dekupázsolni, de a legegyszerűbb a cserepet, bádogedényt, konzervdobozt, követ, vagy hungarocell-, fa- és papírtárgyakat. Csak elhatározás kérdése, hogy mivel próbálkozol először - az otthon fellelhető tárgyak közül nagyon sokkal lehet kísérletezni. (Később pedig úgyis rendszeres vásárlók leszünk a hobbiboltban, és minden családtagunkat megajándékozzuk egy-egy egyedi tárggyal.) Ha gyors sikerélményre vágyunk, érdemes egy könnyebben elkészíthető dekorációval kezdeni. Válasszunk például egy üres konzervdobozt vagy egy virágcserepet - mindkettővel könnyű dolgozni, a végeredmény pedig egyedi lakásdekoráció lesz. Falemezre vagy vastagabb kartonlapra képeket is készíthetünk, talán ez a legegyszerűbb eljárás. Bármilyen stílusban dekorálhatunk, a bolondos gyermekitől a vidéki country style-on át a retróig

Dekupázs 1x1

Dekupázs 1x1

A legtöbb dekorációs ötlet ott bukik el, hogy a fejben megálmodott mintát nem tudjuk olyan szépen megrajzolni, mint ahogy elképzeltük. A dekupázsnak viszont éppen az a lényege, hogy megússzuk a rajzolást - csak vágni kell és ragasztani. A dekupázs vagy más néven szalvétatechnika olyan dekorációs eljárás, amikor a papír (szalvéta) mintáját használod díszítésre. Szinte minden anyagot lehet dekupázsolni, de a legegyszerűbb a cserepet, bádogedényt, konzervdobozt, követ, vagy hungarocell-, fa- és papírtárgyakat.

Dekupázs és repesztolakk használata díszdobozhoz

Dekupázs és repesztolakk használata díszdobozhoz

A legtöbb dekorációs ötlet ott bukik el, hogy a fejben megálmodott mintát nem tudjuk olyan szépen megrajzolni, mint ahogy elképzeltük. A dekupázsnak viszont éppen az a lényege, hogy megússzuk a rajzolást - csak vágni kell és ragasztani. 1. Vágd ki a felragasztani kívánt formát a papírból vagy a szalvétából. 2. A kivágott mintát helyezd a felületre, ceruzával halványan rajzold körbe, majd a körberajzolt formát kend le dekupázsragasztóval. 3. Óvatosan helyezd rá a szalvétát a beragasztózott felületre, és belülről kifelé haladva egy ecsettel simítsd rá, hogy ne gyűrődjön össze, ne szakadjon szét. 4. Várd meg, amíg megszárad a ragasztó (ez több óra is lehet). 5. Ha dekupázslakkal átkened a mintát, még fényesebb és tartósabb lesz.

Dekupázs haladóknak

Dekupázs haladóknak

Repesztés vagy antikolás Két fajta repesztő létezik, az egyik egy köztes (vagy más néven két szín közti repesztő), a másik pedig a felülrepesztő. Mindkettővel antik hatást tudunk elérni, de különbözőképpen. Köztes: Ez 2 festékréteg közé kerül. És olyan lesz a hatása, mint amikor régi festés elkezd felrepedezni. Menete: fel kell kenni az alapszínt, ezt hagyni száradni, majd rákenni a repesztő lakkot, ezeknek fajtájától függ menny idő múlva kell fölékenni a 2. festékréteget, a használati utasításon általában mindig rajta van a száradási idő.

Dekupázs konkrétabban

Dekupázs konkrétabban

Egy kerek dobozt lefestettem fehér színű akrilfestékkel, majd annak száradása után felragasztottam a papír bázisképét: benedvesítettem a mintát és lekentem ragasztóval - eztán illeszettem a leragasztózott felületre. Mikor megszáradt, nagyon híg világoskék akrilfestékkel (ecsettel) körbelötyögtettem a mintát, jó tocsogósan - az alapozás megvédi a dobozt a szétázástól, így sok híg festék pedig felhősre-foltosra száradhat, nem szívja be a fa. A doboz alsó felét is éppígy díszítettem, híg, nagyon híg akrillal.

Dekupázs lakberendezési tárgyakon

Dekupázs lakberendezési tárgyakon

Amikor egy nagyon kedves ismerősöm először megmutatta nekem a dekupázs technikát, - bevallom - teljesen beleszerelmesedtem. El sem akartam hinni, hogy azt a gyönyörű dobozt ő készítette. Aztán magam is gyorsan megtanultam a lépéseket, és egyre bátrabban díszítgettem a különböző lakberendezési tárgyakat. Azok kedvéért, akik még csak nem is hallottak magáról a technikáról, vagy ismerik, de még nem próbálták ki, lássuk gyorsan a főbb lépéseket!

Tuti menü