Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A decoupage technika ismertetése linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kreatív - Sarah [4. oldal]
részletek »

A decoupage technika ismertetése képes leírás: Kreatív - Sarah [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: decoupage.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Kreatív Szalon

Kreatív Szalon

A Kreatív Szalon egy régi álom megvalósulása, egy olyan kézművesbolt kialakítása, ahova, mint a nyugalom és feltöltődés szigetére jönnek vissza a kedves alkotni vágyók. Üzletünkben törekszünk a kézműves technikák széles skálájához minőségi alapanyagokat, kellékeket biztosítani és, nem utolsó sorban, ötletet és gyakorlati segítséget adni. Tanfolyamainkon igyekszünk a fortélyok iránt még csak érdeklődőknek egyszerű és könnyen elsajátítható módon átadni tudásunkat, hogy ők is felfedezhessék lehetőségeik végtelen sorát. Várunk szeretettel minden alkotni vágyó korosztályt!

Kreatív technikák-dekupázs

Kreatív technikák-dekupázs

E technika napjainkban nagyon népszerű, sokoldalúan használható.Szalvéta technikával különböző használati tárgyakat, dísztárgyakat, képeket készíthetünk, dekorálhatunk. Ezt a technikát alkalmazhatjuk agyagra, fára, fémre, gipszre, gyertyára, hungarocellre, kartonra, műanyagra, porcelánra, textilre, üvegre stb... Ehhez a technikához használhatunk szalvétát, csomagolópapírt, újságpapírt és még számtalan papírfélét. Szükségünk lesz hozzá még ragasztóra. Különböző anyagokra más-más ragasztókat vásárolhatunk. Használhatunk hozzá tapétaragasztót és bármilyen más, vizes alapú ragasztókat is. Szükségünk lesz még festékre, ecsetre és lakkra.

Kreatív vagyok

Kreatív vagyok

Ez az első olyan kreatív technikákkal foglalkozó portál, ahol minden menüpontban az adott technika megszállott művelője mutatja be, hogyan készíthetsz el egy-egy különleges tárgyat. Minden tárgyhoz részletes, rengeteg fotóval ellátott leírás tartozik. Amikor még csak ismerkedsz egy-egy technikával, mint a gravírozás, vagy a mozaik, stb, akkor érdemes tökéletesen lemásolni egy-egy leírást, de célunk alapvetően nem az, hogy másolatot tudj készíteni, hanem hogy a technika apró fogásainak elsajátítása segítségével ihletet és ötletet meríts, és elkészítsd saját alkotásaidat.

Kúpos cserép díszítése

Kúpos cserép díszítése

Tanulmányi kirándulás, vagy csak tengerparti punnyadás, mindegy is - gyorsan telt el az utóbbi két hét. Kis ideig más értelmet nyertek a szavak, az azúrkék időjárásjelentett, míg a szépia úszott. Egy tény: a calamari finom - ha már nem mozog. ....maradjunk továbbra is a tengeres hangulatnál. Most a Decomania tengeres papírjából dolgoztam, sokan ezt görögös papírnak nevezik, erről van szó: Egy világos kúpos cserépre felragasztottam a papír körbetépett elemeit, a kaput, az ablakokat és a napórát. Most nem az egész részre osztottam el ezeket, fent nagyobb helyet hagytam, mert egy másféle tetőszerkezetet szerettem volna készíteni mint az előző tegolánál

Levendulás kép

Levendulás kép

A levendulás dekupázs falikép alapfokú dekupázs jártassággal is elkészíthető. A levendulás szalvéta, a lila szín árnyalatai és kevés szárított levendula gondoskodnak a tökéletes összhatásról.. Kellékek Alapanyagok: 1 db 12×12 cm-es - sarkaiban 1-1 lyukkal ellátott - falap, levendulás szalvéta, szalvétához színben passzoló vékony zsinór (alternatíva: ragasztható akasztó), alapozó festék, lila pecsételő párna, néhány szál szárított levendula, vékony lila szalag Eszközök: ecset, olló, dekupázs ragasztó és lakk egyben, esetleg sniccer, átlátszó ragasztó, ragasztópisztoly, fogpiszkáló

Levendulás üveg

Levendulás üveg

Ez az üveg mindenféle tervezés és előkészületek nélkül készült. Egy kedves ismerősömnek volt születésnapja a közelmúltban. Már régóta valami jó ajándék ötlet után kutattam, mikor Limara pékségében megláttam a levendula szirup elkészítésének leírását. Mivel az ismerősöm kedvence a levendula, egyből tudtam, hogy lesz a megfelelő, saját kezűleg készített ajándék. Meg is főztem a szirupot és miközben hűlt, döbbentem rá, hogy ok, de mibe fogom beletenni? Egy pillepalackban mégsem adhatom át. Így feltúrtam a 'majd jó lesz még valamire...' üvegeimet és megtaláltam ezt az ex. vodkás palackot, aminek tartalmát még anno az aszaltszilva likörhöz használtam. Szalvétáim között is találtam levendulásat, festékeim, ragasztóm, lakkom mindig van a dobozban, így mondhatni minden megvolt az üveg dekorálásához.

Mécsestartó

Mécsestartó

A tisztára mosott befőttes üveg (vagy a pohár) méretének megfelelő darabot vágjunk ki a szalvétából vagy papírból (fedje be az egészet!). Az üveg nyílásába dugjuk az ujjainkat, így fogjuk egyik kézzel az üveget, a másikkal ecsettel kenjük be az üveget kívülről ragasztóval (lakkal), sávokban haladva. Az első csík ragasztóra simítsuk rá a papír egyik végét, és minden egyes ragasztócsík felvitele után így haladjunk körbe.

Mindjárt húsvét

Mindjárt húsvét

Van még néhány alkotás a fiókok mélyén, amiket még az idén meg szeretnék mutatni, hogy Húsvétra Te is kapj további kreatív ötleteket. A szalvétával dekupázsolt egyszerű, fehér süteményes papírtányér is nagyobbik lányom keze munkáját dicséri. Mindkettőt minden évben előveszem az összes többi húsvéti dekorációval együtt - legalábbis azokat a kreatív alkotásokat mindenképp, amelyek még nem nyomorodtak meg az évek során:) - és díszítem ezekkel a az ünnepre készülődve a konyhát, a nappalit.

Olasz dekupázs oldal

Olasz dekupázs oldal

Az oldal olasz nyelvű, gyűjtőoldala a különböző dekupázs technikával foglalkozó oldalnak, találsz itt romantikus megoldásokat, és modern stílust, mediterrán (olaszul ez a country) stílust, művészi megoldásokat. Fémre, fára, műanyagra. Kellemes böngészést!

Hirdetés
Opitec webáruház

Opitec webáruház

Az OPITEC-Hobbyfix Europa legnagyobb kreatív hobby és művészellátó cége! 25 éves tapasztalattal, óriási áruválasztékkal, kitünő minőséggel, közvetlen 15 országot szolgálunk ki, a Németországi központi raktárunkból! Az év minden napján, mindig más 5 terméket 10-25 %-kal még kedvezményessebb áron ajánljuk fel a vásárlásra. Ez mindig csak azon a napon és csak a kosárba rakás által érvényesíthető! Mivel a kosár tartalmát 7 napig automatikusan megjegyezzük, így akár 35 különbözö terméket is meg lehet egyszerre kedvezményesebb áron vásárolni.

Őszi dekupázs dobozka

Őszi dekupázs dobozka

Gyerekeknek szereztem nemrég két kis fa dobozkát. A szalvétát együtt választottam velük. Bálint sok játék dobozt teleszalvétázott, így gondoltam nem lesz nehéz közösen elkészíteni a kincsesládikákat. Az első lépéseknél még segítettek kicsit, majd úgy döntöttek fontosabb dolguk is akad, mint holmi szalvéta fecniket ragasszanak. KisBencéé készült el véglegesen.

Ötletkuckó

Ötletkuckó

Kreatív üzlet és webáruház: minden alapanyagot és kapcsolódó terméket megtalálhatunk a kreatív üzletben a festéshez, matricázáshoz, gyertyaöntéshez, gipszöntéshez, stb. Továbbá faáruk, hungarocell, gyertyák, üvegtermékek, stb. Sok kézműves könyv. Több száz termék a kreatív munkához és az alkotáshoz.

Praktika köny

Praktika köny

A Praktika könyvek sorozatban megjelent Decoupage könyv 25 eredeti ötlet leírását nyújtja át, melyből lépésről lépesre követhetjük a varázslatosan szép tárgyak elkészítését az egyszerű fotóalbumtól egészen a színes, vidám konyhaasztalig, természetesen mindezt gazdag fotóanyaggal illusztrálva. Közérthető útmutatót kaphat bárki a decoupage mesterségéhez: a csipkézett papírmotívumok kivágásától egészen a repesztőlakk használatáig és a kész mű lelakkozásáig. Sok sikert az alkotó kezeknek a lakásdíszítéshez!

Praktika magazin

Praktika magazin

Papírképek, díszítőmotívumok A dekupázsoláshoz többféle papírt is használhatunk: áruknak és a széles mintaválasztéknak köszönhetően a legnépszerűbbek a szalvéták, melyeknek a legfelső, leheletvékony rétegét alkalmazzák ehhez a technikához. Hátrányuk, hogy a ragasztótól átnedvesedett minta könnyen szakad. Hasonlóan népszerűek a szalvétánál jóval erősebb anyagú mintás csomagolópapírok.

Re-kreatív blog

Re-kreatív blog

Az első melengető napsugárral Debrecenben találkoztam múlt pénteken (Pesten köd volt és nagyon ronda idő), ahová egy papír-írószer és kreatív hobby üzlet meghívására érkeztem. A bolt munkatársai részére tartottam foglalkozást. Sajnos, elég kevés időnk volt (el kellett érnem a vonatot - ezért is készült csak kevés fotó), de így is kellemesen telt el a délután: készítettünk tojást Húsvétra, üvegtálat és Anyák Napjára egy kis szívalakú üveget.

Rendhagyó dekupázs

Rendhagyó dekupázs

Vannak kritikus részei a lakásnak: ezek szem előtt vannak, és kötelezően csúnyák, vagy éppen rendeltetésszerűen piszkosak mindig. Az egyik ilyen az otromba radiátor, a másik pedig a villanykapcsoló körül a fal. A fűtőtest kötelezően csúnya része a lakásnak, ráadásul gyakran a szoba fókuszában helyezkedik el, vagy éppen az ablak alatt teszi lehetetlenné a helykihasználást. Ráadásul használaton kívül sem csomagolhatjuk el. Vagy mégis?

Sarah Collina: Dekupázs

Sarah Collina: Dekupázs

Hiánypótló művet foghatnak kezükbe az otthoni kézműves munkák szerelmesei: Sarah Collina könyve mind formai, mind tartalmi szempontból rendkívül igényes munkának nevezhető. A gyönyörűen, lépésről lépésre illusztrált kiadványból teljes mértékig elsajátítható a dekoratív szalvétákat, papírzsebkendőket, selyempapírokat, művészi nyomatokat alkalmazó díszítő ragasztás, az úgynevezett dekupázs technikája.

Tuti menü