Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kreatív blogok képes leírás - A decoupage technika ismertetése .tlap.hu
részletek »

Kreatív blogok - A decoupage technika ismertetése .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: decoupage.tlap.hu » Kreatív blogok
Keresés
Találatok száma - 7 db
Alkotó világ blog

Alkotó világ blog

Ma egy kis dekupázsolt ékszertartó van a porondon. :) Ezt a fa alapanyagú ékszeres dobozkát először akrillal festettem le, majd következett a kivágott szalvétaminták felhelyezése. Mivel ez a dobozka még az első próbálkozásim közé tartozik, nézzétek el nekem az egy-két helyen látszódó kimunkálatlanságot! :)

Dekupázs konkrétabban

Dekupázs konkrétabban

Egy kerek dobozt lefestettem fehér színű akrilfestékkel, majd annak száradása után felragasztottam a papír bázisképét: benedvesítettem a mintát és lekentem ragasztóval - eztán illeszettem a leragasztózott felületre. Mikor megszáradt, nagyon híg világoskék akrilfestékkel (ecsettel) körbelötyögtettem a mintát, jó tocsogósan - az alapozás megvédi a dobozt a szétázástól, így sok híg festék pedig felhősre-foltosra száradhat, nem szívja be a fa. A doboz alsó felét is éppígy díszítettem, híg, nagyon híg akrillal.

Húsvéti tojások dekupázzsal

Húsvéti tojások dekupázzsal

A harmadik mód dekupázsolás kifújt tojásra, de mivel gyönyörű, ezért itt a helye. Ehhez dekupázs-ragasztó és szivacs, vagy csak simán ecset kell csupán, meg némi gyönyörűséges szalvéta, és máris különleges tojásokat ajándékozhatunk a locsolóknak. Mondjuk, én biztos nem, mert nem tudok tojást kifújni, de majd - mint mindig -, húsvét vasárnapján kifújatom a sógornőmmel, és jót dekupázsolunk együtt.

Induljon a dekupázs!

Induljon a dekupázs!

Egyedi dísztárgyakat készíthettek lakásotokba a dekupázs technika alkalmazásával, de nagyszerű ajándékot is kreálhattok így az ünnepek előtt szeretteiteknek. Bemutatom egy-két dekupázs technikával díszített tárgy elkészítését, tartsatok velem! Eltekintek attól, hogy részletesen kitérjek a decoupage szó jelentésére és arra az elméleti részre, ami magát az alkotási folyamat kialakulását taglalja... Röviden: a dekupázs egy olyan technika, amelynél nem számít az, hogy milyen jó/rossz kézügyességgel rendelkezel, illetve nem muszáj festőművésznek vagy grafikusnak lenned ahhoz, hogy csodálni valóan szépet alkoss!

Kathy Art

Kathy Art

Sajnos én az eléggé bénán rajzolók, festők társaságát gyarapítom, rajztechnikám megragadt valahol 4.-5. osztály környékén... És mindig is irigykedve csodáltam azokat, akik szabadkézzel is csodálatos motívumokat, képeket voltak képesek falra, valamilyen tárgyra, vászonra, stb. rajzolni, festeni. Ezért is csillant fel a szemem, amikor megismerkedtem a dekupázzsal, azaz a szalvétatechnikával. Megláttam benne a lehetőséget, hogy most már én is olyan csodálatos dolgokat festhetek, amilyeneket csak akarok

Re-kreatív blog

Re-kreatív blog

Az első melengető napsugárral Debrecenben találkoztam múlt pénteken (Pesten köd volt és nagyon ronda idő), ahová egy papír-írószer és kreatív hobby üzlet meghívására érkeztem. A bolt munkatársai részére tartottam foglalkozást. Sajnos, elég kevés időnk volt (el kellett érnem a vonatot - ezért is készült csak kevés fotó), de így is kellemesen telt el a délután: készítettünk tojást Húsvétra, üvegtálat és Anyák Napjára egy kis szívalakú üveget.

SztiMűhely

SztiMűhely

Rajzoltam egy nem szimmetrikus szívet, aminek a közepébe is rajzoltam egyet, amit majd kivágunk. Fogtam a kartont és kétszer felrajzoltam rá a szívet. Kivágtam, és az egyikből kivágtam a belső szívet is, itt látszik majd a kép. Arra a szívre, ami nem lyukas, ráragasztottam a képet, szimpla ragasztóval. Majd a lyukas szívet lekentem a rag.lakkal. Amíg érintés szárazzá vált, addig a kiválasztott szalvétából kivágtam ugyanazt a szívet, mint a kartonból, de a külső és belső szélénél is ráhagytam egy pár mm-t, hogy eltudjam majd dolgozni a széleken.

Tuti menü