Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tippek, ötletek képes leírás - A decoupage technika ismertetése .tlap.hu
részletek »

Tippek, ötletek - A decoupage technika ismertetése .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: decoupage.tlap.hu » Tippek, ötletek
Keresés
Találatok száma - 10 db
Alapanyagok helyettesítése

Alapanyagok helyettesítése

Ha valaki beleszerelmesedik a dekupázsba, sajnos rá kell jönnie, hogy az alapanyagok, eszközök bizony elég sokba kerülnek a hobbiboltokban. Mit tesz ilyenkor az élelmes kézműves? Helyettesít. Tapétaragasztó. Ez a legtöbb felületre kiválóan megfelel. Egy zacskó, por alakú ragasztó időtlen időkig kitart. Egyszerre egy befőttesüvegnyit keverjünk be úgy, hogy sűrűn folyó állapotú legyen.

Csinosan a szekrényben is

Csinosan a szekrényben is

Csinosan a szekrényben is Reméljük, rendrakás tekintetében, még nem fáradtatok el nagyon ;). Ma egy tőlünk eddig talán szokatlan dolgot hozunk Nektek: dekupázs fogas. Jól hangzik ugye? És minden kislányruha álma teljesül, gyönyörű fogason várhatja a következő pillanatot, mikor rá esik a választás (naponta 3-4x kb.).

Dekupázsolt teafilter-tartó

Dekupázsolt teafilter-tartó

Mivel mostanában rákaptam a teázásra és vettem jópár filterrel, ezért gy gondoltam valami tárolóra is szükségem lenne hozzájuk, ezért készítettem egy teafilteres dobozt. a belsejét lefestettem és a doboz külső oldalát decoupage-oltam.

Disney tündéres füzet

Disney tündéres füzet

Varázsold egyénivé füzeteidet ezekkel az elképesztő tündéres képekkel! Tündérivé teheted csecsebecsés dobozkáidat is! Tündérzugról Tündérzug egy titkos világ, ahol a tündérek élnek, és azon dolgoznak, hogy a négy évszakot Emberföldre varázsolják. Négy része Tavaszvölgy, Nyártisztás, Őszi rengeteg és a Jegeserdő. Tavaszvölgy Tavaszvölgy a megújulás évszakának otthona. Csupa szín és élet, melynek központja a Kikelet Tavasz-tér. Telis-tele van olyan növényekkel, melyeket olyan figyelmes szemű kerti tündérek nevelnek, mint például Rosetta.

Kertportál

Kertportál

Díszes kaspók házilag A kert és a lakás ékessége lehet egyaránt. Egy kis kreativitás és máris készen van a házilag díszített kaspó, váza vagy tál. Pár ötletet adunk indulásképpen dekupázzsal, üvegfestéssel, ragasztással kapcsolatban! Az unalmas és egyforma kaspókat házilag is fel tudjuk dobni, bármilyen mintával, vagy gyöngyökkel, amihez éppen kedvünk van. Ha szeretjük a szalvétaragazstás művészetét, akkor itt itt is alkalmazhatjuk, kitűnő megoldás főleg a fából, agyagból készült kaspókhoz.

Kreatív Központ

Kreatív Központ

Szeretnél valami személyes, kreatív ajándékot adni szeretteidnek, de nincs ötleted? Esetleg kacérkodsz a gondolattal, hogy legfeljebb veszel majd egy nyakkendőt vagy egy bonbont? Ez a Te helyed! A Kreatív Központ cikkei között olyan ötletekre lelhetsz, amiket saját kezűleg el tudsz készíteni. Ajándékaid garantáltan egyediek lesznek, és egy olyan ajándék, amiben a kezed munkája is benne van, sokkal többet ér, mintha azt készen megvennéd.

Kreatív vagyok

Kreatív vagyok

Ez az első olyan kreatív technikákkal foglalkozó portál, ahol minden menüpontban az adott technika megszállott művelője mutatja be, hogyan készíthetsz el egy-egy különleges tárgyat. Minden tárgyhoz részletes, rengeteg fotóval ellátott leírás tartozik. Amikor még csak ismerkedsz egy-egy technikával, mint a gravírozás, vagy a mozaik, stb, akkor érdemes tökéletesen lemásolni egy-egy leírást, de célunk alapvetően nem az, hogy másolatot tudj készíteni, hanem hogy a technika apró fogásainak elsajátítása segítségével ihletet és ötletet meríts, és elkészítsd saját alkotásaidat.

Mécsestartó

Mécsestartó

A tisztára mosott befőttes üveg (vagy a pohár) méretének megfelelő darabot vágjunk ki a szalvétából vagy papírból (fedje be az egészet!). Az üveg nyílásába dugjuk az ujjainkat, így fogjuk egyik kézzel az üveget, a másikkal ecsettel kenjük be az üveget kívülről ragasztóval (lakkal), sávokban haladva. Az első csík ragasztóra simítsuk rá a papír egyik végét, és minden egyes ragasztócsík felvitele után így haladjunk körbe.

Rendhagyó dekupázs

Rendhagyó dekupázs

Vannak kritikus részei a lakásnak: ezek szem előtt vannak, és kötelezően csúnyák, vagy éppen rendeltetésszerűen piszkosak mindig. Az egyik ilyen az otromba radiátor, a másik pedig a villanykapcsoló körül a fal. A fűtőtest kötelezően csúnya része a lakásnak, ráadásul gyakran a szoba fókuszában helyezkedik el, vagy éppen az ablak alatt teszi lehetetlenné a helykihasználást. Ráadásul használaton kívül sem csomagolhatjuk el. Vagy mégis?

Hirdetés
Szalvéta a körmöm

Szalvéta a körmöm

Gondolom, gyerekkorában velem együtt még sok mindenki gyűjtött szalvétát. De valószínű az is, hogy felnőtt korában ugyanilyen kevés embernek jutott eszébe, hogy miniatűr szalvéta-mintákkal körmöket díszítsen. Nem így Fábiánné Gyimesi Dórának, aki ennek a technikának, és szakmájának egyaránt szerelmese. Természetesen nem szalvétagyáros, annál inkább műkörmös.

Tuti menü